Wonen in Het Ouden Huis

Prettig wonen in Het Ouden Huis

In Het Ouden Huis woont u als senior zelfstandig, maar met de zekerheid van hulp en gezelligheid dichtbij. Alleen of samen. De zorgdragers koken dagelijks een verse maaltijd. U kunt mee-eten in de gezamenlijke eetkeuken of een kop koffie drinken met andere bewoners, maar alleen als u dat wilt.

Bent u liever meer op u zelf en kookt u liever zelf, dan kan dat natuurlijk ook. In Het Ouden Huis bepaalt u zelf uw dag. Tot het laatst. Ook als u veel zorg nodig hebt.

Zo ziet Het Ouden Huis eruit

In Het Ouden Huis wonen ongeveer 40 ouderen, in ongeveer 28 eigen huurwoningen. Er is een gemeenschappelijke eetkeuken en zitkamer.

U maakt van uw woning helemaal uw eigen plek. De badkamer en het toilet zijn al wel ingericht, zodat u daar gemakkelijk de hulp kunt krijgen die u vraagt. U maakt van uw woning een eigen, sfeervolle plek, waar u met plezier en trots uw familie en vrienden kunt ontvangen.

Behalve de twee zorgdragers wonen er in Het Ouden Huis ook twee of drie schoolverlaters. Zij huren een kamer en zijn regelmatig te vinden in de eetkeuken en zitkamer.

Uw zorgdragers staan voor u klaar

De zorgdragers zijn een stel. De een is gediplomeerd verpleegkundige, de ander heeft twee rechterhanden. Samen zorgen zij voor een prettige sfeer in Het Ouden Huis.

Wat u zelf kunt en wilt doen, doet u zelf. Lukt iets niet, dan kunt u de zorgdrager van uw Ouden Huis inschakelen. Die verleent u zorg en hand- en spandiensten, of regelt extra ondersteuning voor u. Eventueel samen met uw partner, familie of mantelzorger.

welkom

 

 

 

 

 

 

 

De zorgdragers wonen bij u in Het Ouden Huis in hun eigen woning. U treft ze vooral in de gemeenschappelijke eetkeuken en zitkamer. Daar zorgen ze voor een kop koffie, een gezonde maaltijd en een praatje. Als u wilt, kunt u met hen en andere bewoners eten, maar dat hoeft niet.


” In het Ouden Huis is uw huisdier
van harte welkom! “

U hebt de regie

In Het Ouden Huis bepaalt u uw dagelijks leven zo veel mogelijk zelf. Verder hebt u elke maand een gesprek met de zorgdragers. Daarin kunt u vertellen hoe u de dienstverlening ervaart en wat u graag anders ziet.

Het Ouden Huis vindt uw mening over het wonen en de hulp en aandacht die u krijgt belangrijk. U hebt de regie. Als u vertelt hoe u het wonen en de zorg ervaart, kunnen wij het leven in Het Ouden Huis zo prettig mogelijk maken.

Onze inzet is eind 2018 in Woerden de eerste locatie van Het Ouden Huis te openen. U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor een woning.