Video: Help ons Het Ouden Huis te realiseren

Help ons Het Ouden Huis te realiseren. Een huis waar oudere mensen zelfstandig kunnen wonen, en waar ook een zorgechtpaar woont zodat hulp altijd dichtbij is. Er is in Woerden inmiddels een wachtlijst van driehonderd ouderen en zij zijn enthousiast.

Bekijk de video:

Man: “Wij vinden ook de principes, de grondslag die er is, heel belangrijk.”

Vrouw: “Dat je op jezelf kunt wonen. En als er wat aan de hand is, dat je dan toch ook mensen zijn die je blij kunnen staan of kunnen helpen.”

Vrouw: “Ik ben alleen, ik heb bijna geen familie, en ik vind het fantastisch om met andere mensen in één huis te wonen. Wél zelfstandig blijven, maar als je wilt dat je met elkaar kan eten of iets samen kunt ondernemen.”

Vrouw: “Het lijkt mij ook een veilig gevoel. En wat ook heel fijn is: als je samen komt, en er valt er eentje weg, dan kun je er gewoon blijven wonen. Dat vind ik erg belangrijk, dat je dan niet wéér hoeft te verhuizen.

In december 2017 bood Het Ouden Huis een petitie aan aan College en Raad van de gemeente Woerden. Ruim 300 ouderen vestigen hun hoop nu op de nieuwe raad en het nieuwe college. Zij roepen de gemeente Woerden op om een locatie aan te wijzen waar Het Ouden Huis gerealiseerd kan worden.