Interview Hogeschool Utrecht: Waarom langer wachten als het snel kan?

Hu interviewt Het Ouden HuisEerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht interviewden Karel van Berk over de ontwikkelingen rond Het Ouden Huis in Woerden. Het gesprek gaat over de vraag hoe het kan dat er een grote groep geïnteresseerden is in deze combinatie van wonen en zorg voor senioren, maar dat er nog steeds geen locatie in Woerden is gevonden voor Het Ouden Huis.

Ondanks grote groep geïnteresseerden nog geen locatie voor het Ouden Huis in Woerden

“Het is de bedoeling dat steeds meer ouderen in de toekomst thuis blijven wonen. Met het oog daarop komen er steeds meer initiatieven om daarbij te helpen. In februari werd het Thuishuis in Woerden geopend, een soort studentenhuis voor ouderen.

Sinds tweeënhalf jaar is ook Karel van Berk samen met Leonard Smit aan de slag om een Ouden Huis te realiseren in Woerden. In een Ouden Huis kunnen mensen die nog redelijk vitaal zijn komen wonen, en ze mogen daar blijven wonen tot aan hun levenseinde. In het Ouden Huis wonen mensen van verschillende leeftijden. Daarnaast wonen er hulpverleners in het Ouden Huis, die op ieder gewenst moment huishoudelijke hulp of verpleging kunnen bieden.

Karel van Berk legt uit hoe het er nu voorstaat met de plannen voor het Ouden Huis.”

Beluister het nieuws item (duur: 2.54) op de site van Hogeschool Utrecht

Karel: “Als je wil, kan het snel. Maar dan moet iedereen wel de schouders eronder zetten. Ik ben benieuwd hoe het nieuwe college hierin staat.”

In het coalitie-akkoord van de gemeente Woerden staat op pagina 7 een zin die is ingebracht door Lijst Van der Does. “Voor ouderen is er ook ruimte voor innovatie bij woonprojecten waarbij woon- en zorgvormen worden gecombineerd. Hierbij is gemengd wonen (jong en oud, vitaal en minder vitaal) het uitgangspunt. Wij nemen ons voor om dit soort concepten in de toekomst te realiseren:”

Het blijft het echter afwachten welke projecten prioriteit krijgen. Eind juni heeft Het Ouden Huis weer een gesprek met een van de coalitiepartners.

Karel van Berk: “Als je kijkt wat er elke dag in de krant en op de radio en tv te zien is en te horen over wat er allemaal mis is in de zorg en dat er heel veel vraag is naar goede oplossingen… Ja, er ligt er hier een! Aan de slag, zou ik zeggen.”

“Waarom langer wachten als het snel kan?”