• Hoe gaat het nu met Het Ouden Huis?

  Het Ouden Huis is op dit moment met drie processen bezig: in Woerden, in Bodegraven en met financiering. In deze blog leggen Karel van Berk en Leonard Smit uit …Lees meer »
 • Winnaar Social Hackathon Amsterdam 2017

  Het Ouden Huis is afgelopen 7 oktober door de vakjury én de publiekjury uitgeroepen tot winnaar van de Social Hackathon Amsterdam 2017. Op deze dag presenteerden zeven mensen hun …Lees meer »
 • Prijsvraag Who Cares

  Samen met Simeon Zondag en Frank Hurkmans van van Aken – concepts, architecture, engineering en executive creator Jostal Schalkwijk heeft het Ouden Huis meegedaan met de prijsvraag Who Cares. …Lees meer »
 • Impressie koffieochtenden Woerden

  “Wanneer gaat Het Ouden Huis open?” Afgelopen periode hebben we weer vele ouderen op de koffie mogen ontvangen. Zoveel zelfs dat we steeds wat laat begonnen. Het zoeken naar vele …Lees meer »
 • ‘Ouderen moeten langer thuis blijven wonen.’

  ‘Ouderen moeten langer thuis blijven wonen.’ Met die stelling opende Monitor de tv-uitzending van 6 februari 2017. Tijdens het debat werd de beginstelling moeiteloos omgewisseld voor een andere: ‘Ouderen …Lees meer »
 • Uitnodiging koffieochtenden Woerden

  Wij nodigen belangstellenden in Het Ouden Huis van harte uit voor een koffieochtend. Tijdens de ochtenden willen wij u vertellen wat wij hebben bereikt in Woerden en welke stappen …Lees meer »
 • Toezegging wethouder Woerden

  Tijdens de Raadscommissie Middelen heeft Het Ouden Huis gebruik gemaakt van het spreekrecht. Wij hebben opgeroepen Het Ouden Huis Woerden op te nemen in de beoogde versnelde bouw van sociale huurwoningen in …Lees meer »
 • Raadscommissie Woerden

  Het Ouden Huis zal gebruik maken van het spreekrecht tijdens de raadscommissie. Ruim 300 senioren uit Woerden willen zo snel mogelijk verhuizen naar Het Ouden Huis. Het Ouden Huis …Lees meer »
 • Zorgdragers Het Ouden Huis Woerden

  Het Ouden Huis heeft gesprekken gevoerd met de kandidaten voor de functie van zorgdragers voor Het Ouden Huis Woerden. Deze zijn zo positief verlopen dat wij inmiddels een overeenkomst met …Lees meer »
 • Senioren willen wel degelijk verhuizen

  Woerden bewijst dat ouderenbeleid op de verkeerde aanname stoelt “Ouderenbeleid is gebaseerd op een verkeerde aanname. Senioren willen wel degelijk verhuizen. Gráág zelfs!” concluderen Leonard Smit en Karel van …Lees meer »
 • Het Ouden Huis in AD Het Groene Woerden

  “Zelfstandig samenwonen in Het ouden Huis”. Onder deze titel bericht AD het Groene Hart over Het Ouden Huis. Het AD wilde weten of er veel belangstelling is geweest voor …Lees meer »
 • Impressie koffieochtenden

  Afgelopen week hebben wij kennis gemaakt met mensen die meer wilden weten over Het Ouden Huis. Wij kregen een overweldigend aantal van meer dan 100 bezoekers op de koffie. Nadat de koffie …Lees meer »
 • Inschrijven voor woning in Woerden

  Wij willen graag weten of u in Het Ouden Huis te Woerden zou willen wonen. U kunt zich daarvoor inschrijven. Uw inschrijving is geheel vrijblijvend; het verplicht u tot niets. …Lees meer »
 • Koffieochtenden

  Wilt u met ons kennismaken of heeft u vragen? Dan nodigen wij u van harte uit om naar een van de koffieochtenden te komen. U kunt vrij binnenlopen, aanmelden …Lees meer »
 • ‘Er moet meer zijn tussen thuis en verpleeghuis.’

  ‘Er moet meer zijn tussen thuis en verpleeghuis.’ Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn maandag 11 januari tijdens een symposium in Harderwijk, georganiseerd door de stichting Thuis in Welzijn. …Lees meer »
 • Zelfstandig wonen tot het laatst

  ‘Moeten verhuizen vanwege je gezondheid is zo ingrijpend. Dat heb ik van dichtbij gezien’, vertelt Leonard Smit. Het is zijn motivatie om samen met Karel van Berk Het Ouden Huis …Lees meer »
 • Het Ouden Huis: veiligheid en rust

  ‘Mijn droom is een woonplek voor ouderen waar zij met een prettig gevoel zelfstandig wonen, ook als ze zorg nodig hebben’, vertelt Karel van Berk, een van de twee …Lees meer »
 • Wij zoeken zorgdragers

  Het Ouden Huis zoekt zorgdragers, lees verderLees meer »
 • Per Saldo leden dag was een succes

  De ledendag van per Saldo op 27 september 2014 was een succes voor Het Ouden Huis. Diverse mensen hebben laten weten een voorstander te zijn van Het Ouden Huis.Lees meer »
 • Onze website is live!

  25 September was het dan zo ver, onze website is live gegaan!Lees meer »
 • Eerste presentatie

  Op 27 september 2014 presenteert Het Ouden Huis zich op de ledendag van Per Saldo in Utrecht.Lees meer »

Bericht van Het Ouden Huis Woerden

Uitnodiging koffieochtend

In het nieuwe jaar nodigen wij u graag uit voor een koffieochtend. Deze zullen wij begin februari houden. U hoort dan van ons hoe het gaat met de voorbereidingen voor Het Ouden Huis en wat wij hebben bereikt. Natuurlijk kunt u dan al uw vragen stellen. De koffieochtenden zijn in Molenvliet, het Staatsliedenkwartier en het Schilderskwartier. U krijgt hiervoor een uitnodiging per post.

Drie locaties

Wij hebben met de gemeente over drie mogelijke locaties voor Het Ouden Huis gesproken. Alle drie zijn ze eigendom van de gemeente:
• het voormalige Minkema / RSG aan de van der Valk Boumanlaan;
• het terrein van de voormalige prins Bernhard school aan de Jan Steenstraat;
• de Snellerpoort.

Het Ouden Huis Woerden - Locatie Minkema

Het Ouden Huis Woerden – locatie Minkema

Het Ouden Huis Woerden - locatie Jan Steenstraat

Het Ouden Huis Woerden – locatie Jan Steenstraat

Het Ouden Huis Woerden - locatie Snellerpoort

Het Ouden Huis Woerden – locatie Snellerpoort

De locatie Minkema valt af, deze locatie is te duur om betaalbare huurwoningen van te maken. Aan de Jan Steenstraat wil de gemeente graag dure woningen. Voor de locatie Snellerpoort zijn de plannen nog niet ver uitgewerkt, waardoor deze locatie veel tijd gaat vragen.

Wij hebben de gemeente gevraagd ons te helpen aan een locatie waar wij snel kunnen bouwen. Of om de criteria van de genoemde locaties te versoepelen. Bijvoorbeeld door het voormalige Minkema / RSG voor een lagere prijs te verkopen. Of er voor te kiezen toch betaalbare huurwoningen aan de Jan Steenstraat toe te staan. Verder zou een deel van Snellerpoort aangewezen kunnen worden. Een deel dat groot genoeg is voor alleen Het Ouden Huis én waar wij wel snel een Ouden Huis kunnen bouwen. In januari gaan wij daarover verder in gesprek met de gemeente.

Vanwege al deze ontwikkelingen is Het eerste Huis niet eind 2017 klaar, zoals wij hadden gehoopt. Van ons kunt u verwachten dat wij alles doen om voor elkaar te krijgen dat het eerste Ouden Huis binnen anderhalf jaar open is.

Zorgdragers

Wij hebben inmiddels diverse gesprekken gevoerd met de kandidaten voor de functie van zorgdragers. Deze zijn zo positief verlopen dat wij inmiddels een overeenkomst met hen hebben gesloten. De aanstaande zorgdragers staan klaar om in Het Ouden Huis Woerden van start te gaan.
Rest ons u mooie dagen toe te wensen en snel zicht op het eerste Ouden Huis. Wij kijken ernaar uit u in het nieuwe jaar tijdens een koffieochtend te ontmoeten.

Het Ouden Huis
Karel van Berk en Leonard Smit
21 december 2016

 
© 2017 Het Ouden Huis