Bericht van Het Ouden Huis Woerden

Uitnodiging koffieochtend

In het nieuwe jaar nodigen wij u graag uit voor een koffieochtend. Deze zullen wij begin februari houden. U hoort dan van ons hoe het gaat met de voorbereidingen voor Het Ouden Huis en wat wij hebben bereikt. Natuurlijk kunt u dan al uw vragen stellen. De koffieochtenden zijn in Molenvliet, het Staatsliedenkwartier en het Schilderskwartier. U krijgt hiervoor een uitnodiging per post.

Drie locaties

Wij hebben met de gemeente over drie mogelijke locaties voor Het Ouden Huis gesproken. Alle drie zijn ze eigendom van de gemeente:
• het voormalige Minkema / RSG aan de van der Valk Boumanlaan;
• het terrein van de voormalige prins Bernhard school aan de Jan Steenstraat;
• de Snellerpoort.

Het Ouden Huis Woerden - Locatie Minkema

Het Ouden Huis Woerden – locatie Minkema

Het Ouden Huis Woerden - locatie Jan Steenstraat

Het Ouden Huis Woerden – locatie Jan Steenstraat

Het Ouden Huis Woerden - locatie Snellerpoort

Het Ouden Huis Woerden – locatie Snellerpoort

De locatie Minkema valt af, deze locatie is te duur om betaalbare huurwoningen van te maken. Aan de Jan Steenstraat wil de gemeente graag dure woningen. Voor de locatie Snellerpoort zijn de plannen nog niet ver uitgewerkt, waardoor deze locatie veel tijd gaat vragen.

Wij hebben de gemeente gevraagd ons te helpen aan een locatie waar wij snel kunnen bouwen. Of om de criteria van de genoemde locaties te versoepelen. Bijvoorbeeld door het voormalige Minkema / RSG voor een lagere prijs te verkopen. Of er voor te kiezen toch betaalbare huurwoningen aan de Jan Steenstraat toe te staan. Verder zou een deel van Snellerpoort aangewezen kunnen worden. Een deel dat groot genoeg is voor alleen Het Ouden Huis én waar wij wel snel een Ouden Huis kunnen bouwen. In januari gaan wij daarover verder in gesprek met de gemeente.

Vanwege al deze ontwikkelingen is Het eerste Huis niet eind 2017 klaar, zoals wij hadden gehoopt. Van ons kunt u verwachten dat wij alles doen om voor elkaar te krijgen dat het eerste Ouden Huis binnen anderhalf jaar open is.

Zorgdragers

Wij hebben inmiddels diverse gesprekken gevoerd met de kandidaten voor de functie van zorgdragers. Deze zijn zo positief verlopen dat wij inmiddels een overeenkomst met hen hebben gesloten. De aanstaande zorgdragers staan klaar om in Het Ouden Huis Woerden van start te gaan.
Rest ons u mooie dagen toe te wensen en snel zicht op het eerste Ouden Huis. Wij kijken ernaar uit u in het nieuwe jaar tijdens een koffieochtend te ontmoeten.

Het Ouden Huis
Karel van Berk en Leonard Smit
21 december 2016